Mi történt, amikor abbahagytam a sminkelést?

Húsz éven át az írónk azt hitte, hogy sminkeli magát

Hogy jobban érezze magát. Amíg nem hagyta abba, nem jött rá, hogy hazugság. Véletlenül kezdődött. Egy reggel csendesen kortyolgattam a kávémat, amikor hirtelen eszembe jutott, hogy a határidő egy SMS, ami nyilvánvalóan már tegnap elmúlt. Most minden másodperc számít! Szóval, mint egy megszállott, berohantam a munkatársam irodájába, ahol befejeztem ezt a dolgot. De nincs idő a megkönnyebbülésre. Mert a győzelmem után minden elment. “Jól vagy?”egy aggódó kolléga kérdezte. “Úgy nézel ki, mint egy beteg ember.”Először fogalmam sem volt, mire gondol. De aztán, miután megmostam a kezem a WC után, láttam őt a tükörben: sápadt szédítő. Alig észrevehető szempillák. És sötét karikák az állon. Oha. Ma reggel megfeledkeztem valami kötelező dologról: a sminkről. M a szabadság nevei

Alapozás, Arcpír, Szempillafesték, Rúzs

Tizenöt éves korom óta minden reggel ezt csinálom. Vagy legalábbis, amikor beléptem a bejárati ajtón. Az a lány, akinek nincs friss arcszíne, gyakorlatilag ésszerűtlen volt, csak a Bravo lányt, aztán a Cosmopolitant tanította meg nekem. Oké, egy ideje nem olvastam őket, de a szúrás mély volt. És a többiek is. Még azok is, akik állítólag nem figyelt valaki más véleményét, nem voltak olyan hülyék, hogy azt mondják: “Bohm, itt van, ahogy van.”Nem, teltebb ajkakat festettek, hosszú szempillákat tettek rá, és a szabadság nevében tették. Sőt, nagyon szerencsések vagyunk, hogy olyan időkben és helyeken élhetünk, ahol szinte bármit felvehetünk a testünkkel, amit csak akarunk. Senki más nem alakít minket fűzővel, szabja meg a ruhánk hosszát, vagy tiltja, hogy rúzst használjunk, nemes-egeszseg.com mert állítólag csak prostituáltak. A férfiaknak úgy kell öltözniük, a nőknek úgy kell öltözniük, mint a férfiaknak, nekünk kövérnek vagy vékonynak, festettnek és borotváltnak kell lennünk fentről lefelé, vagy egy kicsit sem. Minden üzletünk.

Legalábbis állítólag

Ez egy másik szám. Mert ha valaki kijön, szinte senki sem fog tudni róla. Például, az ügyetlen Alicia Keys a VMA két évvel ezelőtt, a fél világ elkezdett beszélni. És azok, akik nem aggódtak, bátran felhívták. Persze visszautasítani, hogy majdnem meztelenül mutatkozz egy olyan eseményen, ahol 23 kilogramm gittre számítasz fejenként, már így is önbizalmat igényel. De ha megnézzük a fejek, amelyek mindez célja, gyorsan világossá válik: van, hogy egy nő, hogy ez az úgynevezett bátorság, hogy mutassa magát ügyetlen. Mint férfi, ott van neked Paul EH qua. Mert senki sem kérne palettát álmomban. Éppen ellenkezőleg, az emberek aggódni fognak-ebben a pillanatban a mi nagy szabadságunk miatt. “Magamért teszem” hazugság volt.

Most a fürdőszobában álltam, és az arcomat néztem

Alicia keys megengedheti magának, hogy meztelen legyen. Másrészt viszont szarul néztem ki. Ezt később a ház peremén és a szupermarketben lévő személyek mondták. Vagy jobban megfogalmazva: nem mondtak semmit. Kereszteztem a férfiak szemét, mosolyogtam, magára vontam a figyelmet, most pedig úgy tűnt, hogy én csomagoltam be Harry Potter köpenyét. Senki sem fogadott be, amíg az utcán sétáltam, vagy mérlegelte a vásárlásaimat a pénztárnál. Szerencse, hogy legalább a pénztáros megerősítette a láthatóságomat, és pénzt kért tőlem.